top of page

Kafferistning efter bønnens karakteristika

Ristninger: Kaffebønner smager forskelligt, sort, oprindelsesland, vækstforhold, jordens bonitet, lys, forarbejdning og tørring af de grønne bønner spiller ind, og ikke mindst hvordan vi vælger at riste bønnerne.

Vi har valgt at have et udvalg af spændende kaffe, der repræsenterer alt fra, helt lette og komplekse bønner til kraftige og fyldige kaffer.

Odsherreds Kafferisteri producerer ristningerne efter bønnernes karakteristika, understøtter og fremhæver nogle af de smage og aromaer, der er karakteristisk i den enkelte bønne.

Vores kaffer er primært til alm. filter- eller stempelbrygning, men vi har også ristninger, der er espresso egnede. 

Kik forbi Risteriet – smag vores kaffe og lad os få en snak om det du søger, så guider vi dig på vej…

 

Husk der er forskel på kaffe, og på den ristning vi har valgt at give bønnen. Der findes ingen bred enighed om, hvilken ristningsgrad, der kan kaldes for henholdsvis det ene eller andet. Lidt overordnet kan man sige;

Lysristning

Det er de færreste typer af kaffe, der ristes lyst. Det er kun de bedste kaffebønner, hvis syrlige aroma ønskes bevaret, som bliver lysristede. De fleste lysristede kaffer har således en høj syrlighed og mindre krop.

 

Mellemristning

Mellemristet kaffe er en anelse mørkere end lysristet kaffe. Den har som regel en anelse mere afrundet smag, men har også mistet lidt af sin syrlighed.

 

Mørkristning

Kaffebønner, der er blevet mørkristede, har som regel mistet sin syrlighed og har en høj bitterhed.
Ved mørkristning mister kaffen mange af sine flygtige aromaer, men bliver til gengæld mere afrundet.

 

Kontinental/espresso

Denne ristningsgrad kan betegnes som meget mørk og ligner næsten mørk chokolade.
Den kan også omtales som "dobbeltristet". Bruges ofte til espresso.

bottom of page